Vågar du simma med hajarna?

Många av oss, vanligtvis guppande med paraplydrink och flytdyna i våran egen familjära ankdamm, har någon gång drömt om chansen att få simma ut på öppet vatten och tampas med de riktiga hajarna. Vi menar såklart metaforiskt. Men att få sätta sig ner vid ett pokerbord för en dust med den absoluta världseliten, är just nu en högst realistisk önskan. Vi simmar vidare..

http://www.pokerstarsblog.com/en/blog/laptvi%c3%b1a14-7190.jpg

Både vi och ni vet det. Som hobbypokerspelare finns ofta intentionen om något större i våra bakhuvuden. Visst är veckans pokerturnering med kompisarna på den lokala klubben charmigt och ibland nog så utmanande, men att ta steget fullt ut och faktiskt etablera sig som professionell spelare är vad vi alla drömmer om. Att lyckas ta sig förbi den barriär av parametrar som slutligen tippar vågen till din favör är långt ifrån enkelt och i sanningens ord väldigt få förunnat. De flesta av oss vet dock, att man med skicklig dagsform och en gnutta tur kan ta sig otroligt långt i turneringssammanhang, även mot spelare som vanligtvis håller en betydligt högre nivå än dig själv, bara du är villig att ta chansen!

Hög tid att dyka i

Det är just den chansen den här artikeln handlar om. Vi har redan haft nöjet att få följa den första säsongen av ”Shark Cage”, PokerStars TV-sända koncept där vanliga dödliga kan kvala in och mäta sig med stora legendarer ur pokervärlden och PokerStars egna Pro Team. I avsnitten gör spelarna upp om platserna kring det åtråvärda finalbordet och slutligen förstavinsten på 1 000 000 dollar! Låter det intressant? Låt oss fortsätta längre ut.

Som vanligt vid den här typen av turneringar där vi vanliga spelare har chansen att få medverka, krävs det att du kvalificerar dig genom ett vanligt satellit-system. Med det menas att du måste spela och vinna mindre ”för-turneringar” innan den riktiga tar vid. Det som är bra med den här formen av kvalificering är att inköpet till de olika satelliterna brukar vara relativt lågt och därför överkomligt för vem som än önskar medverka. Till denna turnering bjuder PokerStars på 10 gratisbiljetter till satelliterna, om du sätter in minst 30$ före den 9:e November och använder bonuskoden ”SHARKPCA”. Om turen sedan är framme under en av dessa, kan det vara just du som tar dig hela vägen till ”Shark Cage”!

Hajburen

Tv-showen bjuder på 6 olika avsnitt per säsong, som alla spelas in under EPT (European Poker Tour) i Monaco och Bahamas. I varje avsnitt möts 5 stycken pokerproffs och endast 1 spelare från PokerStars satelliter, så det gäller att verkligen stålsätta sig som onlinespelare inför mötet.

http://www.psimg.com/images/the-shark-cage/ns/en/the-shark-cage-ps-header.jpg

Formatet bjuder också på lite extra krydda med inslag som ”Play against the clock”, vilket betyder att alla spelare endast har 30 sekunder på sig att agera under en tur, något som verkligen höjer temperaturen och risken för felaktiva beslut, men också bidrar till ökad underhållning! Det är dessutom läge att passa sig för att bli bluffad på rivern med den nya regeln ”don’t get bluffed”, då den som blivit bluffad tvingas sätta sig en runda i hajburen och den som lyckats med bluffen får med sig extramarker om denna potentiellt når finalbordet. Samma regler fast omvänt gäller bluffaren om denne blir synad.

Vem vet. Kanske är just du den spigg vi kommer få följa jämsides med hajarna under kommande säsong av programmet. Det är i alla fall vad vi hoppas på och glöm i så fall inte att packa med dig harpunen för en rejäl fångst i ”Shark Cage”.